6 gedachtes over “Na de keus

 1. Het hoesten en krassen viel tijdens de lezing nog mee (al sleept het nu nog steeds aan) en ondertussen gebeurde het, inderdaad, in de stemhokjes. Bizar. In Jan Brueghel en Rockox’ tijd waren er uiteraard geen verkiezingen, wel werd jaarlijks “de wet vernieuwd” met een nieuw stadsbestuur, afkomstig uit de klasse der bestuurders. De menselijke neiging tot oligarchie, algemeen stemrecht of niet.
  En Vlaamse Belgicisten worden nog marginaler dan ze al waren 🙂

 2. Dag Leen, even mij frikkenplicht vervullen. Betreft het geen bloemstuk van Osias Beert op de aankondiging? Hier in het hoge noorden loopt alles goed. ‘k Was vorige week nog een paar dagen in Florence en Lucca, Weer een heerlijke tijd gehad. Ik hoop dat het goed met jullie gaat, Lieve groet, Luuk Pijl

  1. Luuk, wat fijn om van je te horen! Passeer je soms in Antwerpen? Alles goed met ons, dank je. De affiche: een algemene affiche voor een hele reeks lezingen, met een detail van een bloemstuk in de collectie 🙂
   Hartelijke groet, Leen

   1. Beste Leen, dank voor jouw snelle en aardige reactie.

    Ik mail je binnenkort wat langer, maar het bij gevoegde plaatje wil ik je alvast niet onthouden. Het is overigens niet mijn eigen boekerij.

    In Antwerpen kom ik eigenlijk weinig, wel tracteer ik mezelf af en toe op een paar dagen Brussel. In de weekeinden, als iedereen van het Europese praatcircus is vertrokken, is het een heerlijke stad. Mijn favouriete stek is daar Hotel Metropole. De aanleiding is voor mij altijd iets op een veiling. Ik was er ruim twee weken terug nog vanwege een aardig Tibergezicht door Caspar van Wittel. ’t Was bij BAuctions, het ging helaas voor bijna 100 maal de schatting.

    Als gezegd, het loopt hier bij ons erg goed. We hebben alweer een kleine verbouwing achter ons, zie foto. Voor elk fijnbesnaard en huizig type is zoiets altijd een ware beproeving. Das Dokkumse Centralinstitut für Kunstgeschichte is op de begane grond.

    Tot zover voor dit moment, saluti, Luuk

   2. De foto? is niet aangekomen, Luuk, maar ik bezorg je mijn e-mailadres langs andere weg. Heerlijk, dat ronddolen in veilingzalen, en bijzondere dingen zien, misschien wel ontdekken. Werd, lezende over Jan Brueghel, natuurlijk ook aan Paul Bril herinnerd 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s