Tochtje

Kapel, Minderhout
Kapel, Minderhout

Een stem over de radio herhaalde voorspelbare toekomstvoorspellingen. Binnen, laat ons zeggen, tien jaar zal drievierde van de wereldbevolking in steden wonen. Ook zal iedereen plotseling van nature zo kosmopolitisch zijn dat mensen zuiver rationeel “het beste land” zullen uitkiezen om zich te vestigen. Wel, dacht ik, laat ik dan mijn platteland bezoeken nu het nog kan. Het was mistig en miezerig en ik genoot van de slingerende weg tussen de grauwe akkers en weiden van Bolk, de halte bij de barokkapel die de jongste broer van Antoon Van Dyck liet bouwen, en het ritje naar de plaats “waar de wereld is afgeplakt met gazetten”, Zondereigen.

Hier ontmoetten mijn moeder en ik, dankzij de charme van het toeval, een jonge illustratrice die zich het komende jaar in het leven in Zondereigen zal verdiepen, met de inwoners zal spreken, tekeningen zal maken. Een afstudeerproject. Ik bladerde alvast door een wonderlijke stamboom en zag tekeningen van mensen, verweven met hun huizen. Mooi om dit aan te treffen in een oud klaslokaal met een heerlijk brandende kachel, een gelijnd bord en oude landkaarten van België aan de muur. Via deze link kunnen we een en ander volgen: Zondereigen.

2 gedachtes over “Tochtje

 1. Goede avond Leen,
  ik heb de Link van “Zondereigen” overvlogen. Ik heb meerdere interessante punten ontdekt: Over het aangaan van een relatie met de wereld …Discussie over de categorie dorp …Cabinet of couriosities … Studies over de anatomie van insecten …Mensen met huizen (18) … enzover … Was dit een tentoonstelling ? Ik vond een tentoonstelling in Bonn over PIXAR erg interessant. Studies over de anatomie van insecten zijn er ook te zien geweest. PIXAR, dit zijn kinofilmen zo als “Findet Nemo”, “Das große Krabbeln” of “Toy Story”. Uit de film “Das große Krabbeln” was een grote massa van tekeningen over miers, meikefers en andere insecten te zien. Dit lijkt een beetje aan uw studies. Zie ook mijn post van 3 januari (helaas was het vanwegen copyright niet toegestaan fotos te maken).

  Prettige avond
  Dieter

 2. Het was nog geen tentoonstelling Dieter, meer een soort digitaal logboek. Maar wanneer het project (de gesprekken, de tekeningen) binnen een jaar voltooid is komt er wel een tentoonstelling. Pixar, mooie beeldresultaten toch! Ik ken de beelden, de films zelf heb ik niet gezien, hoewel Toy Story me altijd wel aansprak.
  Hartelijke groet,
  Leen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s