Gedenkplaat

Foto's van Jan Locus in KADOC
Foto’s van Jan Locus in KADOC

Een i-phone snapshot van de tentoonstelling Devoted in de kapel van het KADOC te Leuven. Leuvenaars, zo lees ik op de website van het Kadoc, zochten in 1914 troost in de kapel en brachten na de wereldoorlog uit dankbaarheid een gedenkplaat aan. Eronder plaatste fotograaf Jan Locus zijn foto’s van Koptische christenen in een Mariaal bedevaartsoord vlak bij Cairo (de jonge pelgrims krijgen een tatoeage als bewijs van hun inspanning).

http://www.janlocus.com/

2 gedachtes over “Gedenkplaat

  1. Een heel mooie kapel! Enfin, de kapel-gevel kon me alvast bekoren (ik ben er nog nooit binnengeweest – die tentoonstelling is misschien een goede aanleiding). Een goed gelegen gebouw ook, zo op de kortste route (volgens Google) van het station naar Procopius. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s