Detail

Cycloop, Sala dei Giganti, Palazzo del Tè, Mantua
Cycloop, Sala dei Giganti, Palazzo del Tè, Mantua

Bij gebrek aan reismogelijkheden biedt het internet me nu wonderlijke, nooit eerder opgemerkte details van kunstwerken die ik meende te kennen. Eenoog in de Sala dei Giganti van het Palazzo del Tè, een ontwerp van Giulio Romano. Oostelijke wand.

2 gedachtes over “Detail

    1. Inderdaad, ik was ook verbaasd door die groene aap. Geen Odysseus, denk ik, want de voorstelling is de eindstrijd tussen Zeus en de giganten. Men noemde Giulio Romano niet voor niets de vindingrijke, zullen we maar denken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s