Eerbetoon

rubenskerst

Een collega-kunsthistoricus bracht me op het spoor. En in de winkel van C. Dauwe, aan de Kloosterstraat in Antwerpen, vond ik wat ik zocht. “Wie maakt die dingen?” vroeg ik. “Ik heb deze ontworpen,” zei ze, “en hij is vervaardigd in een werkplaats in Polen.”

Als een gelukkige vrouw keerde ik naar huis terug. Vandaag ontdekte ik overigens een extra reden om Rubens te waarderen. Het achterbakse woord “imago-verlagend” gebruikte hij nooit.

http://www.christeldauwe.be/index_cd.cfm?page=collections&cat=1169&subcat=10177&lan=EN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s