Oefentocht

Vier maanden in het gezelschap van Maurice Gilliams. Laten we hem de Vlaamse Proust noemen, want ja, wonder boven wonder hebben we die, en dat is hij. Vier maanden om te herlezen en te lezen en de mooiste passages samen te bundelen tot een boek. Zodat nieuwe lezers vlot met zijn werk kunnen kennismaken, wanneer de eerste biografie van de schrijver verschijnt, dit voorjaar. Veertig jaar geleden stierf hij in Antwerpen, “dat nest van ondankbaarheid”. Hij liep (even) school in Sint-Victor in Turnhout en het Kempense landschap was hem dierbaar en bruikbaar, als motief in zijn romans. De kalligrafie op het omslag van zijn eerste verhalenbundel is door hemzelf ontworpen. En ik zette het boekje op de Mercedes-typemachine die ik ooit voor mijn vader kocht. Bij de antiquaire Monica in Leuven, die er ook al niet meer is.

6 gedachtes over “Oefentocht

  1. Dat kan een zeer dierbaar boek worden! En wat een goed idee om hem de Vlaamse Proust te noemen!Proficiat!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s