Vaderdag

Impesant gaat concerteren

Als jongen op de kostschool leerde mijn vader klarinet en saxofoon spelen; maar muziek “pakte” nooit echt in onze familie, die meer visueel en verbaal ingesteld is. Toch betaalde hij uit sympathie jarenlang zijn lidmaatschap van de fanfare Sint-Willibrordus. Vandaag kon de fanfare voor het eerst in twee jaar teren. De festiviteiten begonnen met een concert tijdens een eucharistieviering voor overleden leden. En dus luisterde ik naar beroemde melodieën van Amy Winehouse, Carole King en Aretha Franklin in de Sint-Willibrorduskerk. Het “kleine orkest” Impesant vloog er enthousiast in. Het deed me denken aan het credo van de punkbeweging: Do It Yourself. Muziek? Die maak je toch gewoon zelf. Met vrienden. En zo mocht ik vaderdag mooi en vrolijk vieren (al liep mascara uit tijdens de ouverture – maar dat hoort bij het rouwproces).

4 gedachtes over “Vaderdag

  1. Heerlijk, Leen, en als ex-punker toverde jouw opmerking een glimlach op mijn gezicht. Een lach en een traan zijn onlosmakelijk verbonden, en muziek doet bij mij vaak de mascara uitlopen. xxx

  2. ‘Do it yourself’ ja. Dat credo is toch eigenlijk echt perfect toepasbaar in de muziek. En prima te combineren met de kerk hoor, kijk maar naar alle succesvolle rockbands met een reli-randje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s